Rizoto

Jednoduchá ryža s hlivou

Autor receptu: ryzasos

Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené huby pridajte do misky s vodou a nechajte ich hydratovať minimálne 4 hodiny.
  2. Pór, tekvicu a cesnak umyte a nakrájajte na malé kocky.
  3. Syr nastrúhajte a odložte bokom.
  4. Hydratované huby sceďte. Vodu z húb si môžete odložiť na použitie s ryžou a dosiahnuť tak intenzívnejšiu chuť.
  5. Na plochej panvici na paellu rozohrejte olej a opražte cesnak.
  6. Keď sa cesnak zafarbí, pridajte pór a tekvicu, pár minút restujte a pridajte hlivu. Keď je všetko orestované, pridajte ryžu a premiešajte.
  7. Ryžu poduste a pridajte vodu z húb (na jednu odmerku ryže dáme tri odmerky vody). Dochuťte šafranom a trochou soli.
  8. Po chvíľke varenia pridajte nastrúhaný syr, premiešajte a ryžu nechajte dovariť.