Kefírový koláč

Jednoduchá džemová kefírka s čučoriedkami

Autor receptu: helena10

Koláč zvládne upiecť každý ani mixér nepotrebujete.* Domáci džem môže byť ľubovoľný. Na dávkovanie surovín používam šálku s objemom 160 ml.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske metličkou (vidličkou) vymiešam kefír s domácim jablkovo-citrónový džemom. Pridám vidličkou rozšľahané 2 celé vajcia, soľ, olej a premiešam. Potom pridám múku zmiešanú s cukrami a so sódou bikarbónou. Kto má rád veľmi sladké, môže si do cesta pridať cukru viac. Do hotového cesta som nakoniec jemne vareškou primiešala 3 PL čučoriedok bez šťavy (lebo som ich potrebovala zužitkovať).
  2. Hotové cesto vylejem a rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 23 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Kontrolujem špajľou.
  3. Po ochladení vrch koláča troška obrežem. Koláč štedro natriem domácim černicovým džemom, posypem omrvinami trochu zrezaného vrchu koláča a posypem práškovým cukrom podľa svojej chuti, lebo nie je príliš sladký, ale je chutný, vláčny, jemný a mäkký.