Ovocná torta
Ovocná torta

Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 13. novembra 2017

Možno sa Vám bude zdať, že preháňam v názve, že zvládne každý, ale podľa mňa je to celkom jednoduché. A keď budete tortu krájať Zobraziť celý popisMožno sa Vám bude zdať, že preháňam v názve, že zvládne každý, ale podľa mňa je to celkom jednoduché. A keď budete tortu krájať bude to aj dobre vypadať a aj chutiť.

45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
160 g (alebo hladká múka)
2 ČL
8 ČL
2 ks
200 g
4 PL
200 ml
Okrem toho:
500 ml
500 ml
500 ml (33 %)
150 g
2 bal
80 ml
40 g
300-400 g (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - a ako vždy ja niečo pozabudnem a doložím v priebehu pečenia ale v surovinách to nakoniec sedí.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridávame kyslú smotanu a olej. Dobre ešte šľahačom prešľaháme. Ďalej pridávame múku, ktorú sme si zamiešali s kakaom a práškom do pečiva a znovu dobre premiešame, aby sa nám všetky suroviny dobre premiešali. Takto pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy na pečenie, do ktorej sme si na spodok dali papier na pečenie a po krajoch trochu vymastili a vysypali múkou. Dáme piecť na 200 stupňov asi tak na 25 minút. Ale sledujte si každá svoju rúru. Ja skúšam do stredu špajdlou či už je upečený. Ešte poznámočka - možno by stačil korpus aj z jednej dávky mne ešte zostalo ale nič sa nestalo zjedli sme ho.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený korpus. Plech mám 26 x 31 cm. Ale môžete si dať aj do väčšej formy nič sa nestane a práve bude to lepšie.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si podľa návodu želatínu.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej si vyšľaháme do tuha smotanu, do ktorej pridáme mascarpone a tvaroh. Dobre prešľaháme, aby sa nám to spojilo. Odoberieme trochu a pridáme do mierne vychladnutej želatíny a primiešame do krému, dobre premiešame. Korpus nám vychladol nakrájame ho na štvorce asi 2 x 2 cm. Ovocie zlejeme, necháme dobre odkvapkať a ak budete mať broskyne tak ako ja tak ich tiež pokrájajte na menšie kúsky. Ja som mala broskyne ako som už písala ale ak máte iné ovocie kľudne môžete použiť. Formu si vysteliete potravinárskou fóliou. Ja som si ju už dala na tácku tak na spodok som už fóliu nedávala.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A začneme pridávať - ja som síce začínala korpusom a ovocím ale odporúčam na dno formy dať trochu krému a potom korpus a ovocie a tak striedať až kým všetky suroviny neminieme. Na vrchu by mal byť krém. Formu odporúčam 23 cm. Ja som dala do 28 cm a nebolo to až také ako som si predstavovala. A ako si ozdobíte vrch torty je len na Vás. Ja som ju posypala kakaom a pri podávaní som postriekala na vrch šľahačku.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je už odkrojená torta.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nie je to nič zložité. Vrele odporúčam je výborná.

    Jednoduchá a výborná torta, ktorú zvládne každý (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sonulienka
Izka srdečne ďakujem ale ja len také jednoduché-neviem také fajnotky vypekať ako Ty.
haji
Bezva torta, elegantně jsi použila korpus, moc se mi líbí i suroviny, nenáročnost pri postupe. Jakékoliv nerovnosti se zde krásně vyrovnají. Díky za bezvadný receptík, jsi šikulka a hlava otevřená!
jerica
Vynikajúce , škoda že si nedala minulý týždeň , robila som kubánsku a nanukovú, tato by sa viac páčila pre vnuka Martinka :-)
sonulienka
@Mitzy áno bola super chutila nám. @Mariamka stačí polovičnú dávku a nebude veľa. @Ywett vyskúšaj bude ma tešiť. A na koniec Jarka aj mňa to mrzí ale túto tortu som robila pre dcéru mala narodeniny a mali sme oslavu a ona má bezlepkovú diétu. Ale skúsiť ešte môžeš a dúfam, že bude chutiť.
1x jerica
bubaya
Juj, to vyzerá viac ako dobre, ja mám veľmi rada takéto ľahké veci, len sa mi nechce paprať so želatinou, tak skončíme vždy u lietajúceho dezertu. Ale toto vyskúšam, prisamvačku.
sonulienka
@Bubaya vyskúšaj aj ja niekedy váham pri želatíne, keď si ju vymiešam s trochou krému je pekná hladká a potom sa mi akoby trochu zhrčkavela čo ma vždy štve. Na chuti to síce nemení ale na vzhľade ma to štve. Niekde som aj čítala čo treba potom urobiť ale neviem kde a tak to vždy potom len natriem na koláč a hotovo - no čo už nemôžeme byť všetci 100% no nie?
1x bubaya
sonulienka
@Bubaya si zlatá ale každý sa celý život učíme. Ani ja nie som výnimka a všeličo sa mi pritrafí čo sa potom na tom aj ja pobavím. Veď čo by človek mal keby sa nepobavil na vlastnej chybe? Stres nám nepomôže tak čo už.
sonulienka
@Monty469 veru bola výborná ešte chcem vyskúšať jeden recept ale zákusok no dúfam, že sa mi podarí ak áno posuniem ho sem.
haji
@Sonulienka milá, krásné a Požehnané Vánoce tobě i tvému muži přeji! Nereceptuješ? To je mi divné, jsi v pořádku?!
sonulienka
@haji aj Tebe a Tvojej celej rodinke krásne a požehnané vianočné sviatky prajem,. Som zatiaľ chvála Bohu ako tak v poriadku mám niečo nafotené ale nejak nestíham dať na varechu.sk - polepším sa.
1x haji
haji
@Sonulienka (23.12.2017 22:37)
Děkuji!! Jsi zlatá, že jsi dala o sobě zprávu. Hlavně že je vše OK. To že nestíháš, je ten nejmenší zádrhel. V klidu, až budeš mít prostor, čas a chuť! Hezký večer a klidné, harmonické dny!
bubaya
Sonulienka, Ty, čo držíš vlajku bystrických kuchárok a cukrárok tak vysoko, že v jej tieni sa aj ja schovám....Prajem Tebe aj Tvojim najbližším požehnané a krásne Vianoce, a tá trocha snehu nech nám ešte vydrží.
1x haji
sonulienka
@Haji ešte raz srdečné dík. @Bubaya no až také to zas nie je som len obyčajná starká ktorá napečie pre svoju rodinu keď treba ale aj tak si zlatá. Prajem aj Tebe a rodinke krásne vianočné sviatky a veľa zdravíčka v Novom roku.
Asi nám veru už tá trocha snehu aspoň do dnes ostala.
Teraz práve idem piecť chlebík.
2x haji a bubaya