Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou

hame - fotkaHame, 3. marca 2018 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicouFoto: hame

Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, samozrejme, vajíčka, avšak v netradičnej kombinácii s hrubozrnnou horčicou, stopkovým zelerom a samozrejme s trochou kvalitnej majonézy pre jemnú chuť.

4
porcie
20 min
príprava

Suroviny

1 malý ks (alebo 1/2 väčšieho)
10 ks uvarených natvrdo
1 stonka
3 PL
2 PL
2 PL
1 PL
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka ošúpte a nakrájajte na štvrtinky. Kôpor nasekajte nadrobno a stonkový zeler nakrájajte na malé kúsky.

  2. 2

    V miske vyšľahajte majonézu s horčicou a citrónovou šťavou. Pridajte cibuľu, zeler, kôpor a poriadne premiešajte.

  3. 3

    Do majonézovej zmesi dajte tiež vajíčka a premiešajte ju už len zľahka, aby sa vajíčka obalili dresingom, ale nerozlámali sa. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať.

  4. 4

    TIP *Podávajte s čerstvým pečivom alebo šalát naplňte medzi dva kúsky opečeného hriankového chlebíka s tenkými plátkami paradajky. *Šalát je skvelý, keď ho necháte chvíľku odležať v chladničke.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist