Vajíčkový šalát
Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou
Autor receptu: hame
Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú,
samozrejme, vajíčka, avšak v netradičnej kombinácii s hrubozrnnou horčicou, stopkovým zelerom a samozrejme s trochou kvalitnej
majonézy pre jemnú chuť.
Postup
- Vajíčka ošúpte a nakrájajte na štvrtinky. Kôpor nasekajte nadrobno a stonkový zeler nakrájajte na malé kúsky.
- V miske vyšľahajte majonézu s horčicou a citrónovou šťavou. Pridajte cibuľu, zeler, kôpor a poriadne premiešajte.
- Do majonézovej zmesi dajte tiež vajíčka a premiešajte ju už len zľahka, aby sa vajíčka obalili dresingom, ale nerozlámali sa. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať.
- TIP
*Podávajte s čerstvým pečivom alebo šalát naplňte medzi dva kúsky opečeného hriankového chlebíka s tenkými plátkami paradajky.
*Šalát je skvelý, keď ho necháte chvíľku odležať v chladničke.