Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Jarný šalát s jogurtovým dresingom

martinis - fotkamartinis, 22. apríla 2018
Jarný šalát s jogurtovým dresingom
Foto: martinis

Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba zložito kombinovať a upravovať. Z niekoľkých druhov zeleniny, vajíčka, Zobraziť celý popisJari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba zložito kombinovať a upravovať. Z niekoľkých druhov zeleniny, vajíčka, jogurtu, byliniek a konopného oleja sa dá rýchlo pripraviť vynikajúci šalát, pravá oslava jari na tanieri.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 viazanička
2 ks
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame: cibuľku na kolieska, reďkvičky na štvrtiny.

  2. 2

    V miske vymiešame dressing z jogurtu, medu, soli, korenia a kôpru.

  3. 3

    Na tanier uložíme zeleninu, pridáme nakrájané vajíčka (uvarené na tvrdo), prelejeme dressingom a na záver pokvapkáme konopným olejom. Ozdobíme čerstvou vňaťou.

  4. 4

    Môj tip: do dressingu vyskúšajte pridať aj iné bylinky, zeleninu obmieňate podľa sezónnej dostupnosti.

Diskusia k receptu

martinis
@Frezia68 (23.4.2018 06:10)

Kade-tade, venoval som sa najmä štúdiu, ale teraz spolupracujem s kamarátmi, ktorí majú malú firmu na konopné produkty, nuž im pomáham vymýšľať nejaké jednoduché recepty a som rád, že sa mi sem po veľmi dlhej dobe podarilo opäť dostať! :)
haji
Příjemný recept aj foto. Konopný olej je velmi zajímavý a zdravý. Chystám se na to, že si ho koupím. Začíná doba salátů, bude to pro mě příjemná změna. Díky za inspiraci.
afataga
No vitaj po dlhej dobe, salat chvalim, az na ten kopor :-), krasna fotka ako do profika. Len tak na margo - konopny olej mi nechuti, ale semienka su uzasne.
marienka44
Ak mne sa páči recept, olej môžeme zmeniť, keď niekomu nechutí konopný. Ja neviem, ako chutí konopný olej, doma mám len olivový a repkový, lisovaný za studena.