Zeleninový šalát

Jarný šalát s jogurtovým dresingom

Autor receptu: martinis

Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba zložito kombinovať a upravovať. Z niekoľkých druhov zeleniny, vajíčka, jogurtu, byliniek a konopného oleja sa dá rýchlo pripraviť vynikajúci šalát, pravá oslava jari na tanieri.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame: cibuľku na kolieska, reďkvičky na štvrtiny.
  2. V miske vymiešame dressing z jogurtu, medu, soli, korenia a kôpru.
  3. Na tanier uložíme zeleninu, pridáme nakrájané vajíčka (uvarené na tvrdo), prelejeme dressingom a na záver pokvapkáme konopným olejom. Ozdobíme čerstvou vňaťou.
  4. Môj tip: do dressingu vyskúšajte pridať aj iné bylinky, zeleninu obmieňate podľa sezónnej dostupnosti.