Bezlepkové muffiny

Jarné bezlepkové muffiny s lesným ovocím

Autor receptu: novalim

Či na raňajky, desiatu alebo olovrant - deti ich proste milujú. A my s nimi.* Áno, reč je o muffinoch, ktoré každý dobre pozná. Vyskúšajte tento recept, ktorý poľahky pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix PK. Pri dochucovaní sa fantázii medze nekladú. My sme použili klasiku - drobné lesné šťavnaté ovocie. Tak dobrú chuť!

12 ks
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku premiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej miske rozšľaháme vajcia, pridáme hnedý a vanilkový cukor, maslo a kyslú smotanu. Dôkladne všetko spolu premiešame. Prisypeme múčnu zmes a gumenou varechou jemne zapracujeme do vaječnej zmesi tak, aby sa všetky suroviny dobre prepojili.
  2. Jamky v plechu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom (my sme použili na to zmrzlinovú naberačku). Umyté a dobre osušené ovocie potom zatláčame do cesta tak, aby bolo z neho na povrchu aj niečo vidieť. Povrch uhladíme lyžicou.
  3. Vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20-25 minút. Muffiny po dopečení necháme postáť a mierne vychladnúť v plechu. Potom opatrne povyberáme a posypeme práškovým cukrom.