Jamajské kurča jerk

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 6. marca 2012 19:22
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jamajské kurča jerkFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
75 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, rozrezané na polovičky
1/2 šálky
2 PL
2 ks, so semenami nasekané
1 ks
4 ks
2 PL
2 PL
2 KL
2 KL
4 KL
4 KL
4 kl, nastrúhaný
4 KL
2 PL
1/2 hrnčeka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ocot, rum, feferónky, cibuľu, zelenú cibuľkovú vňať, tymian, olivový olej, soľ, čierne korenie, nové korenie, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a melasu dajte do mixéra. Mixujte do hladka. Vznikne tak pasta jerk.

  2. 2

    Kurča vložte do pekáča alebo vrecka, pokvapkajte limetkovou šťavou a potrite pastou z oboch strán. Prikryte a vložte na noc do chladničky. Kurča na druhý deň vyberte z marinády. Zostávajúcu marinádu dajte do malého hrnca. Priveďte do varu, znížite teplotu a duste 10 minút. Odložte, použijete ju ako omáčku ku kurčaťu.

  3. 3

    Gril predhrejte na strednú teplotu. Kuracie polovičky posypte soľou a korením. Kurča položte kožou na gril. Pečte zhruba hodinu a otáčajte podľa potreby. Príležitostne podlievajte marinádou. Po ugrilovaní preložte kurča na tanier a prikryte na 15 minút alobalom. Podávajte s ryžou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist