Jamajské kurča jerk
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 6. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, rozrezané na polovičky |
|
1/2 šálky |
|
2 PL |
|
2 ks, so semenami nasekané |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
4 KL |
|
4 KL |
|
4 kl, nastrúhaný |
|
4 KL |
|
2 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ocot, rum, feferónky, cibuľu, zelenú cibuľkovú vňať, tymian, olivový olej, soľ, čierne korenie, nové korenie, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a melasu dajte do mixéra. Mixujte do hladka. Vznikne tak pasta jerk.
- 2
Kurča vložte do pekáča alebo vrecka, pokvapkajte limetkovou šťavou a potrite pastou z oboch strán. Prikryte a vložte na noc do chladničky. Kurča na druhý deň vyberte z marinády. Zostávajúcu marinádu dajte do malého hrnca. Priveďte do varu, znížite teplotu a duste 10 minút. Odložte, použijete ju ako omáčku ku kurčaťu.
- 3
Gril predhrejte na strednú teplotu. Kuracie polovičky posypte soľou a korením. Kurča položte kožou na gril. Pečte zhruba hodinu a otáčajte podľa potreby. Príležitostne podlievajte marinádou. Po ugrilovaní preložte kurča na tanier a prikryte na 15 minút alobalom. Podávajte s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako hovori @mijaita , pouzit ocot vinny - ja pouzivam iba ten.