Jamajské kurča jerk

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ocot, rum, feferónky, cibuľu, zelenú cibuľkovú vňať, tymian, olivový olej, soľ, čierne korenie, nové korenie, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a melasu dajte do mixéra. Mixujte do hladka. Vznikne tak pasta jerk.
  2. Kurča vložte do pekáča alebo vrecka, pokvapkajte limetkovou šťavou a potrite pastou z oboch strán. Prikryte a vložte na noc do chladničky. Kurča na druhý deň vyberte z marinády. Zostávajúcu marinádu dajte do malého hrnca. Priveďte do varu, znížite teplotu a duste 10 minút. Odložte, použijete ju ako omáčku ku kurčaťu.
  3. Gril predhrejte na strednú teplotu. Kuracie polovičky posypte soľou a korením. Kurča položte kožou na gril. Pečte zhruba hodinu a otáčajte podľa potreby. Príležitostne podlievajte marinádou. Po ugrilovaní preložte kurča na tanier a prikryte na 15 minút alobalom. Podávajte s ryžou.