Jahodový zákusok s krémom s bielou čokoládou
Foto: Cookulienka
Deti milujú, keď môžu v kuchyni pomáhať. Navyše, ak ide o dobroty, ich ochota je o to väčšia. Tento recept je naozaj jednoduchý Zobraziť celý popisDeti milujú, keď môžu v kuchyni pomáhať. Navyše, ak ide o dobroty, ich ochota je o to väčšia. Tento recept je naozaj jednoduchý a rýchly, tak verím, že ho zvládnete aj s pomocou drobcov :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
800 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Šľahačka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.
- 2
Vychladnutú piškótu potrieme jahodovým džemom alebo jahodovou šťavou. Následne poukladáme jahody - jednu vedľa druhej.
- 3
Krém: Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, pridáme vanilkový cukor. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (môžeme pridať aj lyžicu masla). Roztopenú čokoládu vmiešame do pudingu. Krém následne rozotrieme na jahody a necháme dobre stuhnúť.
- 4
Šľahačka: Zo smotany na šľahanie a stužovačov vyšľaháme tuhú šľahačku. Aby nám lepšie držala, dáme predtým smotanu aj metličky z mixéra na pár minút do mrazničky. Šľahačku natrieme na stuhnutý krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.
- 5
Ružovú čokoládu sme vytvorili tak, že sme si vo vodnom kúpeli nechali roztopiť bielu čokoládu, do ktorej sme primiešali ružové farbivo zmiešané s kvapkou bieleho alkoholu (môže sa zmiešať aj s kvapkou sirupu). Nechali sme stuhnúť v mrazničke a neskôr tiež postrúhali navrch zákusku.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu