Jahodový zákusok
Jahodový zákusok s krémom s bielou čokoládou
Autor receptu: cookulienka
Deti milujú, keď môžu v kuchyni
pomáhať. Navyše, ak ide o dobroty, ich
ochota je o to väčšia.* Tento recept je
naozaj jednoduchý a rýchly, tak verím, že
ho zvládnete aj s pomocou drobcov :)
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.
- Vychladnutú piškótu potrieme jahodovým džemom alebo jahodovou šťavou. Následne poukladáme jahody - jednu vedľa druhej.
- Krém: Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, pridáme vanilkový cukor. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (môžeme pridať aj lyžicu masla). Roztopenú čokoládu vmiešame do pudingu. Krém následne rozotrieme na jahody a necháme dobre stuhnúť.
- Šľahačka: Zo smotany na šľahanie a stužovačov vyšľaháme tuhú šľahačku. Aby nám lepšie držala, dáme predtým smotanu aj metličky z mixéra na pár minút do mrazničky.
Šľahačku natrieme na stuhnutý krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.
- Ružovú čokoládu sme vytvorili tak, že sme si vo vodnom kúpeli nechali roztopiť bielu čokoládu, do ktorej sme primiešali ružové farbivo zmiešané s kvapkou bieleho alkoholu (môže sa zmiešať aj s kvapkou sirupu). Nechali sme stuhnúť v mrazničke a neskôr tiež postrúhali navrch zákusku.