Jahodový dierkovaný zákusok so salkovým krémom a želé
Foto: helena10
Korpus je hrnčekový, krém zo Salka a čerstvé jahody v jahodovom želé.
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (220 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
2-3 PL |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka (vlažná) |
|
3 ks |
|
3 ks väčšie |
|
2 PL |
|
Krém zo Salka: | |
1 bal. obyčajné (397 g) |
|
450 ml |
|
2 PL |
|
60 g (alebo kakaový puding) |
|
100-125 g |
|
Červené jahodové želé: | |
2 bal. |
|
300 ml |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Na cesto si v miske zmiešam všetky sypké suroviny – múku, štipku soli, cukor, kakao, prášok do pečiva. Pridám k nim olej, vodu, vajcia, nastrúhané ošúpané jablká aj so šťavou z citróna a mixérom vymiešam cesto. (Ošúpané naše minuloročné posledné jablká nastrúham, zalejem šťavou z polovice citróna nechám stáť.)
- 2
Cesto nalejem na plech 20 x 35 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie. Pečiem vo 25-30 minút vyhriatej rúre na 175 stupňov. Kontrolujem. Upečený korpus nechávam trochu vychladnúť.
- 3
Všetky suroviny na krém okrem masla zmiešam v kastróle a na miernom ohni uvarím krém hustotou podobný pudingu. Nakoniec do uvareného krému zamiešam maslo.
- 4
Do upečenej piškóty urobím dierky pomocou drevenej rúčky na vareche a navrch piškóty nalejem horúci krém. Nechám vychladnúť a stuhnúť.
- 5
Čerstvé jahody umyjem, očistím a nakrájam na polovice. Naukladám ich na vychladnutý krém. Nakrájané jahody zalievam uvareným teplým (nie horúcim) želé. Odložiť treba do chladničky, aby želé stuhlo. Najlepšie na celú noc. Tentokrát to u nás nebolo možné, takže sa koláč chladil iba niekoľko hodín...
- 6
Jahodové želé som uvarila zmiešaním sirupu, vody, tortového želé podľa návodu na prípravu. Cukor som už nedávala, lebo sirup je dostatočne sladký.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu