Jahodovo–tvarohová roláda
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielok, vodu, soľ a citrónovú
šťavu ušľaháme na veľmi
tuhý sneh, potom postupne
pridávame cukor. Opatrne
primiešame aj žĺtok. Prášok
do pečiva, múku a maizenu
zmiešame a pridáme k zmesi.
- Plech na pečenie vyložíme
pergamenovým papierom,
pomastíme, cesto naň vylejeme
a zarovnáme. V predhriatej
rúre pečieme pri
teplote 225°C asi 12 minút.
- Potom cesto vyklopíme na
pocukrovanú utierku, papier
stiahneme. Upečené cesto
zavinieme, jahody roztlačíme
a posypeme cukrom. Odložíme
si zopár pekných celých
jahôd na ozdobu.
- Želatínu
namočíme, rozpustíme
v horúcom víne a primiešame
s tvarohom do jahodového
pyré. Dáme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie zošľaháme
natuho s vanilkovým
cukrom. Odložíme z nej 3 PL.
Smotanu vmiešame opatrne
do už stuhnutého jahodového
tvarohu, natrieme na
cesto a opatrne zavinieme.
- Roládu natrieme šľahačkou,
ozdobíme jahodami a pistáciami
|