Jahodovo–tvarohová roláda

Autor receptu: redakcia

12 minút
na 225 °C

Postup

  1. Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.
  2. Plech na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, pomastíme, cesto naň vylejeme a zarovnáme. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 225°C asi 12 minút.
  3. Potom cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier stiahneme. Upečené cesto zavinieme, jahody roztlačíme a posypeme cukrom. Odložíme si zopár pekných celých jahôd na ozdobu.
  4. Želatínu namočíme, rozpustíme v horúcom víne a primiešame s tvarohom do jahodového pyré. Dáme vychladnúť.
  5. Smotanu na šľahanie zošľaháme natuho s vanilkovým cukrom. Odložíme z nej 3 PL. Smotanu vmiešame opatrne do už stuhnutého jahodového tvarohu, natrieme na cesto a opatrne zavinieme.
  6. Roládu natrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a pistáciami