Jahodový zákusok
Jahodové šamrole
Autor receptu: redakcia
10 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup- Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc). Trubičkové
formy natrieme tukom, cesto vyvaľkáme
na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na prúžky.
Vymastené formičky obtočíme cestom
a s rozstupom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na
170 stupňov asi 12 minút.
- Jahodová pena: Bielky so 100 g cukru vyšľaháme na sneh. Potom 2 minúty povaríme 300 g cukru so 100 ml jahodového pyré. Ešte teplý jahodový rozvar za stáleho šľahania po častiach primiešame
do snehu. Jahodovú penu preložíme do
cukrárenského vrecúška a naplníme upečené a vychladené trubičky.
- Jahodový gél: Rozmixujeme jahody s cukrom, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Gélom dozdobíme hotové šamrole.
|