Jahodový zákusok

Jahodové šamrole

Autor receptu: redakcia

10 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc). Trubičkové formy natrieme tukom, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na prúžky. Vymastené formičky obtočíme cestom a s rozstupom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 12 minút.
  2. Jahodová pena: Bielky so 100 g cukru vyšľaháme na sneh. Potom 2 minúty povaríme 300 g cukru so 100 ml jahodového pyré. Ešte teplý jahodový rozvar za stáleho šľahania po častiach primiešame do snehu. Jahodovú penu preložíme do cukrárenského vrecúška a naplníme upečené a vychladené trubičky.
  3. Jahodový gél: Rozmixujeme jahody s cukrom, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Gélom dozdobíme hotové šamrole.