Jahodový zákusok
Jahodové krémové kocky
Autor receptu: helena10
Keď upečiete, neobanujete. Jemný, svieži a neodolateľnej chuti.
Postup
- Na prípravu kakaového cesta rozdelím vajcia. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľahám tuhý sneh. Do snehu pridám po jednom žĺtky a postupne olej, vodu. Nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
- Cesto pečiem na vyššom vymastenom a vysypanom plechu 20 x 35 cm v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút. Kontrolujem. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- Čerstvé očistené, osušené jahody narežem na menšie kocky.
- Na krém najprv hrudkovitý tvaroh roztlačím tyčovým mixérom. Pridám cukry, mascarpone, jogurt a vyšľahám, aby sa suroviny spojili.
- Z vychladnutého korpusu stiahnem vrchnú „kožku“ a natriem ho domácim džemom. Na džem natriem približne polovicu krému. Na celý povrch krému rozložím kocky jahôd a prikryjem ich zostávajúcim krémom. Uhladím a odložím do chladničky na celú noc.
- Nakoniec zákusok nakrájam a ozdobím podľa seba.