Jahodový zákusok

Jahodové krémové kocky

Autor receptu: helena10

Keď upečiete, neobanujete. Jemný, svieži a neodolateľnej chuti.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu kakaového cesta rozdelím vajcia. Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľahám tuhý sneh. Do snehu pridám po jednom žĺtky a postupne olej, vodu. Nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  2. Cesto pečiem na vyššom vymastenom a vysypanom plechu 20 x 35 cm v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút. Kontrolujem. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  3. Čerstvé očistené, osušené jahody narežem na menšie kocky.
  4. Na krém najprv hrudkovitý tvaroh roztlačím tyčovým mixérom. Pridám cukry, mascarpone, jogurt a vyšľahám, aby sa suroviny spojili.
  5. Z vychladnutého korpusu stiahnem vrchnú „kožku“ a natriem ho domácim džemom. Na džem natriem približne polovicu krému. Na celý povrch krému rozložím kocky jahôd a prikryjem ich zostávajúcim krémom. Uhladím a odložím do chladničky na celú noc.
  6. Nakoniec zákusok nakrájam a ozdobím podľa seba.