Foto: zirafninka1
Túto roládku som pripravila dávnejšie, ešte v sezóne jahôd.
Suroviny
Svetlé cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
60 g |
|
15 g |
|
Tmavé cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
15 g |
|
Náplň: | |
600 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 tyčinky |
|
na posypanie |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Svetlé cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne primiešavame múku zmiešanú s maizenou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú práškovým cukrom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády.
-
2
Tmavé cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako svetlé, do cesta však pridáme aj kakao. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú kakaom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády. Obe cestá su tuhšie, skôr palacinkové.
-
3
Náplň: jahody si nakrájame na menšie kúsky. 400 g odoberieme do hrnca a posypeme cukrom. Zamiešame a necháme stáť 15 minút. Potom ich na malom plameni rozvaríme. V 2 PL mlieka rozmiešame zlatý klas a prilejeme ho k rozvareným jahodám. Spolu povaríme.
- 4
V malom hrnci necháme minimálne 30 minút bobtnať agar s 3 PL mlieka. Na miernom ohni varíme, kým sa agar úplne nerozpustí. Agar prilejeme k rozvareným jahodám, dobre premiešame. Na záver pridáme zvyšné pokrájané jahody. Premiešame a náplň necháme vychladnúť.
- 5
Vychladnuté rolády naplníme pripraveným krémom, opäť stočíme a necháme v chladničke stuhnúť 2 hodiny. Podávame posypané práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu