Jahodová roláda

Autor receptu: zirafninka1

Túto roládku som pripravila dávnejšie, ešte v sezóne jahôd.

Suroviny

Postup

  1. Svetlé cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne primiešavame múku zmiešanú s maizenou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú práškovým cukrom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády.
  2. Tmavé cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako svetlé, do cesta však pridáme aj kakao. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú kakaom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády. Obe cestá su tuhšie, skôr palacinkové.
  3. Náplň: jahody si nakrájame na menšie kúsky. 400 g odoberieme do hrnca a posypeme cukrom. Zamiešame a necháme stáť 15 minút. Potom ich na malom plameni rozvaríme. V 2 PL mlieka rozmiešame zlatý klas a prilejeme ho k rozvareným jahodám. Spolu povaríme.
  4. V malom hrnci necháme minimálne 30 minút bobtnať agar s 3 PL mlieka. Na miernom ohni varíme, kým sa agar úplne nerozpustí. Agar prilejeme k rozvareným jahodám, dobre premiešame. Na záver pridáme zvyšné pokrájané jahody. Premiešame a náplň necháme vychladnúť.
  5. Vychladnuté rolády naplníme pripraveným krémom, opäť stočíme a necháme v chladničke stuhnúť 2 hodiny. Podávame posypané práškovým cukrom.