Jahodový dezert
Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou plníme silikónové pologule, ktoré
necháme zamraziť. Po zamrazení ich vyklopíme, spojíme 2 polovice do jednej gule a túto guľu namáčame
v roztopenej čokoláde, ktorá by mala mať teplotu 40 –
43 °C. Gule skladujeme v chladničke.
- Kakaové crumble: Suroviny vymiešame na pevnú
hmotu, ktorú necháme v chlade stuhnúť. Potom nastrúhame
na papier a pečieme pri 180 °C 7 minút. Po upečení
necháme vychladnúť a zľahka vymixujeme.
- Jahodový gél: Jahody zvaríme s cukrom a džúsom, pridáme agar agar, necháme stuhnúť a podľa
potreby rozmixujeme ponorným mixérom.
- Snehové pusinky: Bielky s kvapkami citrónovej šťavy miešame za postupného prisypávania práškového cukru do hustej krémovej hmoty. Hmotu preložíme do cukrárenského vrecúška na silikónový plát nanášame pusinky. Sušíme pri teplote 55 °C asi 1 hodinu 30 minút.
|