Jahňacia kotletka v citrusovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kotletky nakrájame na 150 g porcie, ktoré osolíme, okoreníme a na panvici opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu.
  2. Na kotletku rovnomerne rozložíme krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C 12 – 15 minút. Do panvičky dáme jus a krátko povaríme, pridáme na kocky nakrájané maslo a nakrájaný medvedí cesnak.
  3. Ragú: V panvici roztopíme cukor, pridáme na plátky nakrájanú špargľu, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme olivový olej a opekáme 3 minúty. Pridáme cherry paradajky a spolu so špargľou opekáme ďalšie 2 minúty.
  4. Citrusová krusta: Z masla vyšľaháme ručným mixérom penu. Pridáme strúhanku, kôru z citrusov, šťavu z limetky, soľ, korenie, dijonskú horčicu a sójovú omáčku. Všetko zľahka premiešame vareškou.