Jablkový šalát so sleďovými filetami

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 22. mája 2011
Jablkový šalát so sleďovými filetami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks (najlepšie odroda Granny Smith)
1 ks
60 g
1 KL
z 1/2 ks
100 g
4 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Jabĺčka zbavíme šupky a jadra. Jablká a kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno a všetko spojíme smotanou a dochutíme koreninami.

  2. 2

    Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme. Ešte horúce orestujeme na masle spolu s posekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Pripravený šalát naservírujeme na tanier spolu so sleďovými filetkami a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia