Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový perník

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. novembra 2021

Jednoduchý koláčik ku káve.

40
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
250 g
3 PL
2 ČL
2 ČL
150 ml
200 ml
3 ks
4 ks
Na potretie:
Poleva:
200 g
100 ml (33 %)
100 g nasekané

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suché suroviny preosejeme a zmiešame v miske. Pridáme celé vajíčka, olej ,mlieko a dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme postrúhané jablká aj so šťavou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút na 170 °C. Ešte teplý koláč natrieme džemom.

  2. 2

    Čokoládu polámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Vymiešame polevu. Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme nasekanými orechami.

Diskusia k receptu

pivonka
Lákavý koláč, už od pohľadu. Kedysi pradávno Kamila Magálová v televízii robila perník, do ktorého dávala 2 PL ríbezľového džemu. Piekla som ho a je výborný. Myslím, že v tvojom perníčku tú funkciu splnia jabĺčka, dodajú šťavnatosť aj chuť. Určite si pridala kvalitný recept a ešte aj krásne vyzerá.
dada3a
Skúsila som presne podľa receptu a všetkým chutil, gazdinky pýtali aj recept od mňa, lebo im viac chutil ako ten čo zvyknú robiť, za pár dní som ho na želanie musela piecť znova.