Jablkový perník
Foto: katarinalucanova
Jednoduchý koláčik ku káve.
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 ml (33 %) |
|
100 g nasekané |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suché suroviny preosejeme a zmiešame v miske. Pridáme celé vajíčka, olej ,mlieko a dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme postrúhané jablká aj so šťavou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút na 170 °C. Ešte teplý koláč natrieme džemom.
- 2
Čokoládu polámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Vymiešame polevu. Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme nasekanými orechami.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu