Jablkový perník

Jablkový perník s jogurtovou polevou

Autor receptu: helena10

Upečiete rýchlo, jednoducho a vystačíte si s varechou.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Koláč v reze:
  2. Na cesto si v miske vymiešam suché suroviny. Pridám k nim tekuté a nakoniec aj nahrubo nastrúhané jablká. Ak majú jablká príliš veľa šťavy, vytlačím časť šťavy a niekedy používam do koláča namiesto mlieka. Vareškou zmes riadne vymiešam na hustejšie cesto.
  3. Cesto rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Jablkový perník hneď po upečení štedro natriem jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila vymiešaním uvedených surovín. Jogurt pridávam studený. Každý si môže polevu spraviť podľa vlastnej chuti alebo iba posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!