Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč so škoricou a s mandľami fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 12. mája 2020
Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduchý a rýchly jablkový koláč keď vás prepadne chuť na sladké... Recept mi odporučila jedna moja známa, tak som vyskúšal.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

4-5 ks
1 PL
125 g
1 KL
1 KL
1 štipka
2 ks
120 g
1 bal.
110 g rozpustené
3 PL
podľa potreby
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme citrónovú šťavu a zamiešame. Múku zmiešame so soľou, práškom do pečiva a škoricou.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme mlieko a rozpustené maslo a opäť prešľaháme.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame jablká…

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    …a postupne aj múčnu zmes.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, okraje formy vytrieme maslom, nalejeme vzniknutú zmes a rovnomerne rozotrieme.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme asi 40 minút pri 175˚C. Byt krásne rozvonia po škorici a jablkách.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláč je veľmi jednoduchý a rýchlo urobený.

    Jablkový koláč so škoricou a s mandľami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Receptů s jablky není nikdy dost. Plátkové mandle vždy povýší každý koláč, moučník. Krásné foto! Máš asi kvalitnú škoricu, jedna kávová lžička mi tak nezabarví, hmm
45678
@kimlo (14.5.2020 08:17)

Priznaj sa bez mučenia :-) Ty si kuchár? Cukrár? Pekár? :-))
Veď varis, pecies chlieb, zákusky, koláče ako profesionál... Chválim, Tvoje jedla sú aj po našej chuti:-) a ďakujem za odporučenie pomalého hrnca, je v stálom používaní. Pozdravujem a želám veľa aj kuchárskych úspechov. Dnes som piekla tento úžasný, šikovný koláč, už ho niet.
1x kimlo
kimlo
@45678 (26.5.2020 15:04)
Priznávam sa! Nie som ani kuchár, ani cukrár, ani pekár... ja to len jedna z mojich viacerých záľub pri ktorej občas relaxujem. Zamestnanie mám technického smeru, okrem toho som rádioamatér, amatérsky astronóm a záhradkár... takže sa nenudím... :-)
Som rád že si si obľúbila pomalý hrniec, som na tom podobne.