Jablkový koláč so škoricou a s mandľami fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč keď vás prepadne chuť na sladké... Recept mi odporučila jedna moja známa, tak som vyskúšal.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
4-5 ks |
|
1 PL |
|
125 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 štipka |
|
2 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
110 g rozpustené |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme citrónovú šťavu a zamiešame. Múku zmiešame so soľou, práškom do pečiva a škoricou.
-
2
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme mlieko a rozpustené maslo a opäť prešľaháme.
-
3
Primiešame jablká…
-
4
…a postupne aj múčnu zmes.
-
5
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, okraje formy vytrieme maslom, nalejeme vzniknutú zmes a rovnomerne rozotrieme.
-
6
Vrch posypeme mandľovými lupienkami.
-
7
Pečieme asi 40 minút pri 175˚C. Byt krásne rozvonia po škorici a jablkách.
-
8
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
-
9
Koláč je veľmi jednoduchý a rýchlo urobený.
Priznaj sa bez mučenia :-) Ty si kuchár? Cukrár? Pekár? :-))
Veď varis, pecies chlieb, zákusky, koláče ako profesionál... Chválim, Tvoje jedla sú aj po našej chuti:-) a ďakujem za odporučenie pomalého hrnca, je v stálom používaní. Pozdravujem a želám veľa aj kuchárskych úspechov. Dnes som piekla tento úžasný, šikovný koláč, už ho niet.
Priznávam sa! Nie som ani kuchár, ani cukrár, ani pekár... ja to len jedna z mojich viacerých záľub pri ktorej občas relaxujem. Zamestnanie mám technického smeru, okrem toho som rádioamatér, amatérsky astronóm a záhradkár... takže sa nenudím... :-)
Som rád že si si obľúbila pomalý hrniec, som na tom podobne.