Jablkový koláč

Jablkový koláč s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny na cesto. Hrnček používam odmerkový 2,5 dcl.
  2. Všetky suroviny na cesto zmiešam a poriadne vymiesim.
  3. Cesto odložím do chladničky.
  4. Ako prvý si z mlieka, pudingového prášku a cukru uvarím puding, aby trocha vychladol. Potom si pripravím jablkovú náplň - jablká očistím, nastrúham, ak sú jablká veľmi šťavnaté, zlejem šťavu a odložím (zužitkuje sa pri upečenom koláči alebo sa vypije len tak...). Jablká ochutím cukrom, citrónovou šťavou a primiešam mleté orechy. Moja vymastená a strúhankou posypaná forma má priemer 22 cm.
  5. Z cesta odoberiem asi tak 3/4 množstva, rozvaľkám trochu hrubšie a do takej veľkosti, aby bolo do formy aj na "bočnice". Po vložení cesta do formy rozotriem uvarený puding. Na puding rozložím jablkovú náplň.
  6. Celkom navrch som z cesta formičkou vykrajovala srdiečka a poukladala.
  7. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút. Kontrolujem.
  8. Upečený koláč poprášim práškovým cukrom. Nech vás nemýlia vyšité veľkonočné vajíčka, lebo u nás obdobie Paschy skončilo 15. mája.
  9. Ku kávičke bol výborný aj šťavnatý.