Jablkový koláč s orechami
Autor receptu: mtinterier
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo.Práve som ho dopiekla.Je nenáročný na prípravu a celkom dobre chutí.Vyskúšajte
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme cesto: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom, vajcami, olejom, mliekom a kakaom. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút tak, aby cesto nebolo ešte celkom dopečené.
- Medzitým nahrubo nasekáme vlašské orechy a nahrubo nastrúhame očistené jablká. Trocha z nich vyžmýkame šťavu a jablká rovnomerne nasypeme na predpečené cesto. Potom navrstvíme nasekané orechy a zalejeme rozmiešanou smotanou s vajcami a cukrom. Vrátime späť do horúcej rúry a na tej istej teplote pečieme ešte 15 minút. Vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou, do ktorej som ja pridala trocha rumovej príchute.