Foto: salinka
Sezona jabĺk je v plnom prúde, tak pridám aj ja ruku k vareške. Recept pochádza zo starého vydania časopisu Život.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Navážime a nameriame všetko, čo budeme potrebovať. Jablká ošùpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Hrozienka namočíme do rumového kúpeľa.
-
2
Vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko.
-
3
Pridáme postrúhané jablká.
-
4
Na rad prišla preosiata múka, zmiešaná s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou.
-
5
Nakoniec primiešame orechy a hrozienka v rume. Cesto dôkladne premiešame.
-
6
Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy veľkosti 26 cm, alebo použijeme menší plech. Na mojom obrázku sa to cesto tvári ako nevydarená malta, ale nebojte sa, to je len nekvalitné foto:-) koláč pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40 minút. Vychladnuté môžeme podávať so šľahačkou.
-
7
Tento rok nastúpila na jablkobraní mladá generácia, Salinkin syn:-)
Aj kocurik @monty sa zucastnuje jablkobrania?
@haji , dakujem za inspiraciu, cokolada to este vylepsi:-)
@stanci11 , je to ozaj nenarocny kolac a vonia po nom cely domcek.
@methi , su jablka u vas lahko dostupne?
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie.
mozem potvrdit, ze kolac je vonavy a stavnaty a jednoduchy a nepresladeny a co ja viem co este :-)
Vašu fotku sme otočili:
Opravene.
Dakujem za doveru, vyskusanie receptu a pochvalu, potesila si ma.
Ten cokoladovy vylepsovak mam uz poznaceny. Dobru chut:-)