Jablkový koláč s orechami (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Sezona jabĺk je v plnom prúde, tak pridám aj ja ruku k vareške. Recept pochádza zo
starého vydania časopisu Život.
25 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Navážime a nameriame všetko, čo budeme potrebovať. Jablká ošùpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Hrozienka namočíme do rumového kúpeľa.
- Vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko.
- Pridáme postrúhané jablká.
- Na rad prišla preosiata múka, zmiešaná s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou.
- Nakoniec primiešame orechy a hrozienka v rume. Cesto dôkladne premiešame.
- Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy veľkosti 26 cm, alebo použijeme menší plech. Na mojom obrázku sa to cesto tvári ako nevydarená malta, ale nebojte sa, to je len nekvalitné foto:-) koláč pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40 minút. Vychladnuté môžeme podávať so šľahačkou.
- Tento rok nastúpila na jablkobraní mladá generácia, Salinkin syn:-)