Jablkový koláč s orechami (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Sezona jabĺk je v plnom prúde, tak pridám aj ja ruku k vareške. Recept pochádza zo starého vydania časopisu Život.

25 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Navážime a nameriame všetko, čo budeme potrebovať. Jablká ošùpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Hrozienka namočíme do rumového kúpeľa.
  2. Vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko.
  3. Pridáme postrúhané jablká.
  4. Na rad prišla preosiata múka, zmiešaná s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou.
  5. Nakoniec primiešame orechy a hrozienka v rume. Cesto dôkladne premiešame.
  6. Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy veľkosti 26 cm, alebo použijeme menší plech. Na mojom obrázku sa to cesto tvári ako nevydarená malta, ale nebojte sa, to je len nekvalitné foto:-) koláč pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40 minút. Vychladnuté môžeme podávať so šľahačkou.
  7. Tento rok nastúpila na jablkobraní mladá generácia, Salinkin syn:-)