Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč na spôsob „pudingoš“

editamarkos - fotkaeditamarkos, 27. marca 2021
210 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 g
5 g
1 štipka
2,5 PL
1 ks
200 ml vlažné
50 g
10 g
6 g
450 g
Plnka:
650 g strúhané
125 g
1 bal.
1 mokka lyžička
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a s 35 ml vlažného mlieko a odložím bokom.

  2. 2

    Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 165 ml teplého mlieka s rozmiešaným vajíčkom. Do múky pridám práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva - premiešam a takto dávkujem do pekárničky. Nakoniec pridám droždie z misky.

  3. 3

    Pekárničku nastavím na program miesenia s kysnutím.

  4. 4

    Kým pekárnička pracuje, z jabĺk, cukru, škorice a Zlatého klasu uvarím krém, do ktorého po vychladnutí primiešam maslo.

  5. 5

    Hotové cesto rozdelím na 4 rovnaké bochníčky. Bochníky vyvaľkám a natriem s jablkovou plnkou. Zaviniem. Po dva záviny spájam a prepletiem. Uložím na vymastený plech, potriem olejom. Nechám 30 minút kysnúť. Dám do rúry piecť pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Domáca pekáreň, Pečené

Diskusia k receptu

atina1947
Vypada velice dobre a urcite i tak chutna, hned bych nastavila talirek, stacil by kousek, mnam.
1x haji