Jablkový koláč na spôsob „pudingoš“
Foto: editamarkos
210 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 g |
|
5 g |
|
1 štipka |
|
2,5 PL |
|
1 ks |
|
200 ml vlažné |
|
50 g |
|
10 g |
|
6 g |
|
450 g |
|
Plnka: | |
650 g strúhané |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
1 mokka lyžička |
|
125 g |
|
Postup
-
1
V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a s 35 ml vlažného mlieko a odložím bokom.
- 2
Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 165 ml teplého mlieka s rozmiešaným vajíčkom. Do múky pridám práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva - premiešam a takto dávkujem do pekárničky. Nakoniec pridám droždie z misky.
- 3
Pekárničku nastavím na program miesenia s kysnutím.
- 4
Kým pekárnička pracuje, z jabĺk, cukru, škorice a Zlatého klasu uvarím krém, do ktorého po vychladnutí primiešam maslo.
- 5
Hotové cesto rozdelím na 4 rovnaké bochníčky. Bochníky vyvaľkám a natriem s jablkovou plnkou. Zaviniem. Po dva záviny spájam a prepletiem. Uložím na vymastený plech, potriem olejom. Nechám 30 minút kysnúť. Dám do rúry piecť pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu