Jablkový koláč

Jablkový koláč na spôsob „pudingoš“

Autor receptu: editamarkos

210 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a s 35 ml vlažného mlieko a odložím bokom.
  2. Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 165 ml teplého mlieka s rozmiešaným vajíčkom. Do múky pridám práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva - premiešam a takto dávkujem do pekárničky. Nakoniec pridám droždie z misky.
  3. Pekárničku nastavím na program miesenia s kysnutím.
  4. Kým pekárnička pracuje, z jabĺk, cukru, škorice a Zlatého klasu uvarím krém, do ktorého po vychladnutí primiešam maslo.
  5. Hotové cesto rozdelím na 4 rovnaké bochníčky. Bochníky vyvaľkám a natriem s jablkovou plnkou. Zaviniem. Po dva záviny spájam a prepletiem. Uložím na vymastený plech, potriem olejom. Nechám 30 minút kysnúť. Dám do rúry piecť pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.