Jablkový zákusok

Jablkovo-tvarohový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ďalší zákusok pre milovníkov jablkových zákuskov.

27
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka, s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme teplú vodu a olej. Múku preosejeme, primiešame prášok do pečiva a zľahka vmiešame po častiach do vaječnej peny. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
  2. Suroviny na jablkovú a tvarohovú plnku.
  3. Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a dáme na panvicu. Pridáme celú škoricu, cukor, dusíme asi minúty. V džúse rozhabarkujeme Zlatý klas a vlejeme k jablkám. Uvaríme do zhustnutia. Plnku necháme vychladnúť. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a rozotrieme jablkovú plnku, uhladíme.
  4. Tvarohová plnka: Mixérom alebo varechou vymiešame spolu mascarpone, tvaroh, práškový a vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
  5. Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Dlhé piškóty namáčame do jablkového džúsu plochou stranou nadol a ukladáme navrch zákuska, zľahka pritlačíme.
  7. Zákusok pofŕkame čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy.