Diskusia k receptu
Jablkovo-slivkový mrežovník

Jablkovo-slivkový mrežovník z tvarohového cesta fotorecept

elenas - fotkaelenas, 10. septembra 2019

Komentáre 1 - 11 z 11


Hmm, tvarohové těsto s ovocem, to musí být dobrota! Moc pěkný recept, detailní postup a krásná fota! Nejenom koláč, ale i rožteky vypadají prudce jedle. Krásná práce, děkuji za zajímavý receptík!
Veľmi zaujímavé je to tvarohové cesto a aj sa mi páči koláč z neho, len by ma zaujímalo, aký tvaroh si použila, lebo si myslím, že aj to môže ovplyvniť akosť cesta, či jemný (krémový), alebo polotučný, hrudkový, alebo...?
@evanaaa (12.9.2019 20:49)

Na cesto je možné použiť akýkoľvek tvaroh, ktorý práve mate alebo používate, jemný alebo hrudkovitý, tučný, polotučný alebo aj nízkotučný, preto som nešpecifikovala. Ja som mala jemný, tak som ho aj použila. Niekomu vadia hrudky v ceste, niekomu naopak sa páčia, je to individuálne. Konzistenciu cesta sa dá regulovať múkou, ak je príliš riedke, tak pridať a naopak, ak je tvaroh suchý, tak trochu menej múky. Cesto by malo byť prijemne jemné a elastické.