Jablkovo-karamelový zákusok fotorecept
Foto: Olinecka
Jednoduchá príprava, šťavnatý výsledok. Skúsiť upiecť sa oplatí.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Jablková plnka: | |
5-6 ks väčšie |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
200-250 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po jednom pridáme žĺtky. Múku, Gustin a prášok do pečiva zmiešame a vmiešame po malých častiach do vaječnej zmesi.
-
3
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku a krém.
-
5
Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané jablká, celú škoricu, podlejeme 200 ml vody a dusíme 5-6 minút. V 100 ml vody rozmiešame puding v prášku a vlejeme k jablkam, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.
-
6
Z korpusu odstránime papier, upravíme boky korpusu. Preložíme opäť na plech a rozotrieme jablkovú plnku, z ktorej nezabudneme vybrať celú škoricu.
-
7
Krém: Smotanu vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh. Primiešame mascarpone.
-
8
Krém nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť.
Veď je to len preto že mám rada svojich blízkych, podeliť sa s dobrým receptom, robí radosť. Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Veru fajnový. Ďakujem.
Bude to pre Teba, malina, nenáročná príprava, pečenie, pozdravujem.
Veru jablkové akékoľvek, výborné.
Len vyskúšaj, nesklame.
Veru chutný. Ďakujem.
Sto bodov!
@olinecka pěkný a chutný receptík, jablkové dobroty miluju!