Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-karamelový zákusok fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 11. januára 2020
Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)
Foto: Olinecka

Jednoduchá príprava, šťavnatý výsledok. Skúsiť upiecť sa oplatí.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
4 PL
2 PL
1/2 bal.
Jablková plnka:
5-6 ks väčšie
6 PL
1 bal.
1 ks
Krém:
250 g
250 g
200-250 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po jednom pridáme žĺtky. Múku, Gustin a prášok do pečiva zmiešame a vmiešame po malých častiach do vaječnej zmesi.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rovnomerne rozotrieme na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na plnku a krém.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané jablká, celú škoricu, podlejeme 200 ml vody a dusíme 5-6 minút. V 100 ml vody rozmiešame puding v prášku a vlejeme k jablkam, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Z korpusu odstránime papier, upravíme boky korpusu. Preložíme opäť na plech a rozotrieme jablkovú plnku, z ktorej nezabudneme vybrať celú škoricu.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Krém: Smotanu vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh. Primiešame mascarpone.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Krém nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť.

    Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

kvakac
A že včielky v zime spia. No tu jedná pracuje neúnavne aj cez zimu. Na takejto dobrote by som veru mľaskal.
1x haji
pivonka
Naozaj môže byť dobrý, taký ľahší, bez maslovej plnky a s karamelovou príchuťou.
1x haji
olinecka
@kvakac (12.1.2020 10:42)

Veď je to len preto že mám rada svojich blízkych, podeliť sa s dobrým receptom, robí radosť. Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
olinecka
@rubyrom (12.1.2020 07:43)

Bude to pre Teba, malina, nenáročná príprava, pečenie, pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia