Jablkový zákusok

Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, šťavnatý výsledok. Skúsiť upiecť sa oplatí.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po jednom pridáme žĺtky. Múku, Gustin a prášok do pečiva zmiešame a vmiešame po malých častiach do vaječnej zmesi.
  3. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Suroviny na plnku a krém.
  5. Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané jablká, celú škoricu, podlejeme 200 ml vody a dusíme 5-6 minút. V 100 ml vody rozmiešame puding v prášku a vlejeme k jablkam, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.
  6. Z korpusu odstránime papier, upravíme boky korpusu. Preložíme opäť na plech a rozotrieme jablkovú plnku, z ktorej nezabudneme vybrať celú škoricu.
  7. Krém: Smotanu vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh. Primiešame mascarpone.
  8. Krém nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť.