Jablkový zákusok
Jablkovo-karamelový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, šťavnatý výsledok. Skúsiť upiecť sa
oplatí.
40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po jednom pridáme žĺtky. Múku, Gustin a prášok do pečiva zmiešame a vmiešame po malých častiach do vaječnej zmesi.
- Cesto rovnomerne rozotrieme na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku a krém.
- Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané jablká, celú škoricu, podlejeme 200 ml vody a dusíme 5-6 minút. V 100 ml vody rozmiešame puding v prášku a vlejeme k jablkam, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.
- Z korpusu odstránime papier, upravíme boky korpusu. Preložíme opäť na plech a rozotrieme jablkovú plnku, z ktorej nezabudneme vybrať celú škoricu.
- Krém: Smotanu vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh. Primiešame mascarpone.
- Krém nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť.