Jablkovo-čučoriedkový koláč fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 1. apríla 2015

Piekla som podla tohoto receptu. http://www.taste.com.au/recipes/37384/blueberry+crumble+cake Do plnky som k cucoriedkam pridala dusene jablka. Kolac som piekla k sviatkom. Dala som ho uz do Zobraziť celý popisPiekla som podla tohoto receptu. http://www.taste.com.au/recipes/37384/blueberry+crumble+cake Do plnky som k cucoriedkam pridala dusene jablka. Kolac som piekla k sviatkom. Dala som ho uz do mraznicky a zabudla som ho odfotit v reze. Ospravedlnujem sa za to.

8-10
porcií
30 minút
príprava
75 +10 dusenie jablk minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
200 g
2 ks
1 PL
185 ml
300 g
Plnka:
4-5 ks
30 g
3 PL
2 plátky
2 hrnčeky čerstvé (alebo mrazené)
Posýpka:
80 g
100 g
1 hrnček
1 hrnček
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila jablkovu plnku. Hnedy cukor som poprazila na masle.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oprazeny cukor som dala na mensie kusky pokrajane jablka. Jablka som zaliala vodou a pridala som dva platky citrona.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablka som podusila do makka. Potom som k nim pridala mrazene cucoriedky a vsetko som premiesala.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked som mala plnku hotovu pripravila som si cesto. Najprv som vymiesala do penista maslo s cukrom s citronovou korou a stavou. Potom som za staleho miesania postupne pridala vajicka.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vyslahaneho masla som pridala jogurt

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a hladku muku, ktoru som predtym rozmiesala s praskom do peciva. Mixerom som vsetko pomaly spolu zmiesala. Moj jogurt nebol velmi riedky. Cesto sa mi zdalo dost huste, tak som musela pridat este 1/4 salky mlieka.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na pecenie som pouzila okruhlu formu priemeru 22cm. Najlepsie je pouzit tortovu formu s vyberacim dnom. Na dno formy som dala papier na pecenie. Na papier som rozotrela polovicku cesta.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na cesto som dala polovicu plnky.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypku som si pripravila z muky, cukru, mandlovych lupienkov, masla a skorice. Je lepsie, ked je maslo tvrdsie. Vtedy sa s nim lepsie robi.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prstami som to vsetko spracovala. Jablkovu plnku som potom posypala plovicou posypky.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na posypku som potom dala druhu plovicu cesta, na cesto plnku a vrch kolaca som posypala zvysnou posypkou.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 75 minut. Ak by sa posypka zacala pripalovat treba kolac prikryt alobalom. Ci je kolac prepeceny mozeme skontrolovat pichnutim spajdle do prostriedku kolaca. Ak sa cesto na spajdlu nelepi, kolac je upeceny. Upeceny kolac treba nechat vychladnut vo forme aspon 20-25minut.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vychladnuty kolac vyberieme a mozeme ozdobit. Ja som sa rozhodla na tohtorocne sviatky upiect aj nieco trochu ine od mojich tradicnych. Mozno sa vam kolac zapaci a aj vy ho budete chciet vyskusat.

    Jablkovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

katka78
Parádny koláčik! Ukladám a príležitostne vyskúšam. Som zvedavá, či mi tento rok zarodí moja balkónová čučoriedka, mám ju len od vlani.
frezia
Nadherny kolac, skusim ho teraz na sviatky urobit. 5*
ywett
mám rada čučoriedky, koláč úžasne vyzerá
tiginko
ten vyzerá výborne a keď si predstavím tie jednotlivé vrstvy...hmmm. Ukladám, a dúfam že raz vyskúšam
jerica
@palokuchki Danielka, ďalší skvost od teba. To sa ukladá , nech sa nestratí :-) 5x sto x ******* :-)
luss44
páči sa mi, tie čučoriedky Ti závidím, v dobrom :) máme jostu, skúsim túto dobrotu s ňou.
babkamt
vydarený koláč, recept si ukladám. V mrazničke mám ešte čučoriedky z minulého roka, aspoň z nich niečo miniem. 5*
frezia68
@palokuchki : a mne sa už aj zapáčil.Tiež uvažujem,čím návštevu prekvapím a bude to Tvoja jednoduchá torta,ktorú už v duchu vychutnávam a bude niečo nové.Mám namrazené čučoriedky,ale nie veľa...skúsim zajtra pozháňať na doplnenie a ďakujem za recept.Vy tam máte asi horúce leto a tu sneží....a Veľká noc pred dverami :-)
mesiar50
Velmi pekny kolac a nepochybne aj chutny, ved si ho spravila zo samych dobrych surovin.Dakujem ti uz je v Kk.
honestka
Danka to je taky "paradny crumble" ktory sa velmi hodi na sviatocny stol.
Iste aj chuti dobre, pretoze si donho dala vsetko co je dobre a plnka len obohati uz aj tak chutny kolacik. Navyse vlastne cucoriedky - parada!
Takze po mravencej praci na farme takyto kusok na stole potesi kazdeho a verim, ze raz za cas si aj sama ponuknuta /bez prace!/ devami
v tvojej familii.
Hhugs a pokojny sviatocny cas tvojej milej rodinke!
dandika1
@palokuchki pekne si napiekla ovocny bude sa hodit na sviatky,kedze sa konzumuje viac udeneho tak kolacik to vyvazi .Vdaka uz je v KK.Prajem krasne Velkonocne sviatky;_))))) Pravdaze 5***** s radostou.
havino
@Danielka , od Teba len a len ukladám, maximálna spokojnosť s Tvojimi receptami, takýto som ešte nepiekla, čučoriedky ešte mám v mrazaku, tie vaše pestované sú také krásne, veľké
svedka
Takyto podobny cramble robi casto priatel z mrazenej lesnej zmesi, ale z ovsenych vlociek a prelievame vanilkovou omackou.ja milujem cucoriedky, urcite vyskusam tvoj recept. Mnam :)
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Som velmi rada, ze vas tento kolac oslovil. Dufam, ze budete spokojni, ked ho vyskusate. Musim doplnit do surovin, ze som pri poslednom miesani pridala do cesta 1/4 salky mlieka. Moj jogurt bol dost husty. @frezia68 , tento rok sme ani nemali ktovieake horuce leto. Teraz sa uz schladzuje, je citit vo vzduchu jesen. Myslim, ze namiesto cucoriedok sa mozu pouzit aj maliny alebo jahody. Vsetkych vas srdecne pozdravujem a prajem vam spokojne, pozehnane a radostne velkonocne sviatky.
neposed
krasny recept plny samych dobrot, ukladam a urcite coskoro uvidi svetlo sveta aj u mna. Dakujem za recept, mas mojich 5*.
kukulienka71
@palokuchki , nielen koláč podľa receptu ale aj to naaranžovanie na hlavnej fotke je to, čo sa mi hneď zapáčilo. Koláč istotne vyskúšam, jablká s čučoriedkami musia byť výborné. Čo ma najviac zaujalo, sú krásne veľké čučoriedky, viem, že vlastné,máš ich pekne zamrazené, nepomágané. To keď kúpim mrazené, sú plné šťavy a potom aj plnka a všetko je od toho sfarbená, darmo nechávam na sitku. Skôr z čerstvých urobím ten koláč, aby sa mi celé nesfarbilo. 5*, KK
radost
@viera1
my tieto čučoriedky pestujeme..rodia dobre..hoc nie rovnako každý krík..máme viac odrôd..skúšame..ale-chuť je predsa len troška iná ako lesné..
mijaita
@palokuchki kdybych pekla, tak asi bych z tvych receptu za chvili dverma neprosla! Mas vsechno tak krasne! Urcite by se mi nic takhle nepovedlo a pak by mi stacily 2 kousky. Ale tve recepty se moc libi mym pratelum, kteri nejsou (a nebudou) na Varese. Tohle mam chut ukrajovat z monitoru! :-)
lubjak
@palokuchki ,kolac upeceny ,este nie je ozdobeny ,ale vyzera aj voni uzasne.Nemala som cucoriedky ,tak som pridala visne. Pekne Velkonocne sviatky prajem Vam vsetkym
mracik9
palokuchki,tak to muselo voňať na široko- ďaleko a ešte z domácich surovín,no jedná báseň,krásne sviatky v ďalekej zemi :))
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za velmi mile komentare. Ospravedlnujem sa, ze sa tak neskoro ozyvam. @lubjak tesim sa, ze si kolac vyskusala a bola si s nim spokojna. Ved urcite namiesto cucoriedok sa moze pouzit aj ine ovocie.
katka78
Vyše roka u mňa čakal v KK, dnes sa konečne dočkal. Teda skôr ja som sa dočkala, lebo mám od minulého týždňa chuť na niečo čučoriedkové :-) Veľmi chutný a šťavnatý je, dobre mi padol. Takto som si ho predstavovala. Ďakujem pekne a za recept @Palokuchki !






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia