Jablkové slimáky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. mája 2011

Uz davnejsie som na Varechu vlozila recept na plundrovane cesto, ktory som mala zo slovenkej kucharskej knihy. Nedavno som nasla tento recept na danish pastry na internete. Viacej sa mi paci, ako ten predosli, tak som sa rozhodla, ze ho pridam tiez na Varechu.

18ks
porcií
20+45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 PL
2 PL
1/2 KL
1 ks
220-250 ml vlažné
180 g
plnka:
120 g
2 KL
2 ks
50 g
150 g
na poliatie:
200 g
2 PL horuce

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z muky, cukru, drozdia, soli, vajca a mieka som mixerom vymiesila vlacne cesto. Cesto som rozvalkala na obdlznik velky asi 40/60cm. Maslo som si nakrajala na tenke platky a poukladala som ho na 2/3 cesta. Tento bod postupu som nemohla odfotit, lebo mi prave vysla baterka na fotaku. Cesto som prelozila tak, ze najprv som zlozila 1/3 prazdneho cesta (z lavej strany) na prostrednu cast, kde bolo maslo a na nu som prelozila z pravej strany poslednu tretinu kde bolo poukladane maslo. Cesto som zase rozvalkala do velkosti zhruba 40/60 cm. Zlozila som ho podobne ako prvykrat.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho do chladnicky na 15 minut. Tento postup rozvalkania a skladania a ulozenia do chladnicky na 15 minut som opakovala este dva razy.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokym som mala cesto v chladnicke pripravila som si plnku. Do kastrola som si dala cukor a maslo. Maslo som si trosku ohriala, aby sa mi dalo dobre premiesat s cukrom.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jablka som si ocistila a pokrajala som ich na male kusky. Pridala som ich k cukru so skoricou a hrozienkami. Vsetko som spolu premiesala.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravenu jablkovu plnku som rozotrela na rozvalkane cesto.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som stocila a nakrajala som z neho kotuce hrubky asi 2,5 cm.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrajane kotuce som poukladala na pomasteny plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 200C 15 minut.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upecene jablkove slimaky som ulozila na mriezku vychladnut. Vychladnute som ich potom postriekala polevou, ktoru som si pripravila rozmiesanim cukru a horuceho mlieka.

    Jablkové slimáky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzerajú výborne.... jablká, škorica, hrozienka - samé dobré veci a krásne nafotené
s jabĺčkami robím aj ja... ale cesto kysnuté a bez hrozienok... dcéra ich v koláči nemá rada... tento koláčik bude výborný :-)) a keď je navyše z pľundrového cesta ... super!