Jablkové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Uz davnejsie som na Varechu vlozila recept na plundrovane cesto, ktory som mala zo slovenkej kucharskej knihy. Nedavno som nasla tento recept na danish pastry na internete. Viacej sa mi paci, ako ten predosli, tak som sa rozhodla, ze ho pridam tiez na Varechu.

18ks
porcií
20+45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z muky, cukru, drozdia, soli, vajca a mieka som mixerom vymiesila vlacne cesto. Cesto som rozvalkala na obdlznik velky asi 40/60cm. Maslo som si nakrajala na tenke platky a poukladala som ho na 2/3 cesta. Tento bod postupu som nemohla odfotit, lebo mi prave vysla baterka na fotaku. Cesto som prelozila tak, ze najprv som zlozila 1/3 prazdneho cesta (z lavej strany) na prostrednu cast, kde bolo maslo a na nu som prelozila z pravej strany poslednu tretinu kde bolo poukladane maslo. Cesto som zase rozvalkala do velkosti zhruba 40/60 cm. Zlozila som ho podobne ako prvykrat.
  2. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho do chladnicky na 15 minut. Tento postup rozvalkania a skladania a ulozenia do chladnicky na 15 minut som opakovala este dva razy.
  3. Pokym som mala cesto v chladnicke pripravila som si plnku. Do kastrola som si dala cukor a maslo. Maslo som si trosku ohriala, aby sa mi dalo dobre premiesat s cukrom.
  4. Jablka som si ocistila a pokrajala som ich na male kusky. Pridala som ich k cukru so skoricou a hrozienkami. Vsetko som spolu premiesala.
  5. Pripravenu jablkovu plnku som rozotrela na rozvalkane cesto.
  6. Cesto som stocila a nakrajala som z neho kotuce hrubky asi 2,5 cm.
  7. Nakrajane kotuce som poukladala na pomasteny plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 200C 15 minut.
  8. Upecene jablkove slimaky som ulozila na mriezku vychladnut. Vychladnute som ich potom postriekala polevou, ktoru som si pripravila rozmiesanim cukru a horuceho mlieka.