Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkové šľahačkové rezy fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. júna 2022
Jablkové šľahačkové rezy (fotorecept)
Foto: helena10
15-17 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
2 ks
120 g
1 bal.
120 ml
130 ml
200 g (mix s hladkou)
1 bal.
štipka
Jablková plnka:
700-750 g očistené nakrájané
1 bal.
1 l (doplnený vodou)
2 bal. ( alebo vanilkový puding)
Šľahačkový krém:
2 bal.
80 g (alebo podľa chuti)
podľa potreby (studené)
Na zdobenie:
 strúhaná
Okrem toho:
 (na vymastenie plechu)
 (na posypanie plechu)




Postup

  1. 1

    Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešané cesto (miešala som mixérom) vylejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.

  2. 2

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špáradlom. Nechám chladnúť.

    Jablkové šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablková plnka: Očistené a na plátky nakrájané jablká v množstve 750 g dám variť do 8 dcl džúsu zmiešaného s vodou. Pridala som balíček škoricového cukru. V 2 dcl džúsu zmiešaného s vodou som vymiešala Zlatý klas. Jablká varím asi 3-4 minúty. Záleží od tvrdosti jabĺk - naše minuloročné už neboli najtvrdšie. Potom jablká vyberiem na sitko a šťavu z varenia vlejem späť do hrnca. Pridám k nej rozmiešaný Zlatý klas a uvarím puding. Pomer džúsu a vody je na vás, a môžete variť len vo vode. Ja som chcela spotrebovať zostatok džúsu.

  4. 4

    Na upečený korpus rozložím najprv uvarené nechladené jablká a na jablká vylejem uvarený horúci puding. Odložím do chladu.

  5. 5

    Po vychladnutí a stuhnutí pudingu navrch rozotriem vyšľahanú šľahačku. Pripravila som ju podľa návodu – vyšľahaním studeného mlieka, práškovej šľahačky a pridala som práškový cukor. Zákusok nechávam v chladničke 5 hodín. Posypem nastrúhanou horkou čokoládou.

    Jablkové šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento zákusok chutí najlepšie na ďalší deň. Ale ochutnali sme skôr, lebo bolo ťažké odolať výbornému sladkému pokušeniu... Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, tvoje Jablkovo šlehačkové řezy musí být velmi lahodně a osvěžující. Doba čekání 5 hodin na vychlazení a rozležení řezů je docela výzva... haha Chutné foto, výstavní orgován!
helena10
@haji , ďakujem za milý komentár...výzvu zvládneš, keď odídeš na turistickú vychádzku. 😅😅😅 Potom rezy chutili báječne. 😋

mirmimka
Veľmi pekne vyzerá,dnes som ho upiekla,presne na tento rozmer plechu,ale toho pudingu je veľmi veľa,myslím ,že stačí aj jeden zlatý klas a polovica džúsu na také množstvo cesta,a jedna šľahačka..Ja som pridala k jablkám na cesto aj hrozienka namočené v rumovej aróme,bez šľahačky a miesto strúhanej čokolády sme dali granko,jesť budeme až zajtra ,tak uvidíme...
helena10
@mirmimka , vylepšenia a úpravy koláča si môže každý spraviť podľa vlastnej chuti. Verím, že budete spokojní. Na margo veľkosti pekáča - výška nemusí byť rovnaká. Pozdravujem. 🌞

mirmimka
Koláč je naozaj vydarený a na druhý deň ešte lepší,vysoký aj bez šľahačky,tú možno dám pri sviatočnej príležitosti,ale len 1 aj 1puding,alebo na väčší plech. Ďakujem za recept
helena10
@mirmimka , teší ma, že vám zákusok chutí. So šľahačkou je slávnostnejší aj lepší. Väčší plech je dobrá voľba.
... rada som sa o recept podelila. 🤗





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia