Jablkové šľahačkové rezy fotorecept
Foto: helena10
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
120 ml |
|
130 ml |
|
200 g (mix s hladkou) |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Jablková plnka: | |
700-750 g očistené nakrájané |
|
1 bal. |
|
1 l (doplnený vodou) |
|
2 bal. ( alebo vanilkový puding) |
|
Šľahačkový krém: | |
2 bal. |
|
80 g (alebo podľa chuti) |
|
podľa potreby (studené) |
|
Na zdobenie: | |
strúhaná |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešané cesto (miešala som mixérom) vylejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- 2
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špáradlom. Nechám chladnúť.
- 3
Jablková plnka: Očistené a na plátky nakrájané jablká v množstve 750 g dám variť do 8 dcl džúsu zmiešaného s vodou. Pridala som balíček škoricového cukru. V 2 dcl džúsu zmiešaného s vodou som vymiešala Zlatý klas. Jablká varím asi 3-4 minúty. Záleží od tvrdosti jabĺk - naše minuloročné už neboli najtvrdšie. Potom jablká vyberiem na sitko a šťavu z varenia vlejem späť do hrnca. Pridám k nej rozmiešaný Zlatý klas a uvarím puding. Pomer džúsu a vody je na vás, a môžete variť len vo vode. Ja som chcela spotrebovať zostatok džúsu.
- 4
Na upečený korpus rozložím najprv uvarené nechladené jablká a na jablká vylejem uvarený horúci puding. Odložím do chladu.
- 5
Po vychladnutí a stuhnutí pudingu navrch rozotriem vyšľahanú šľahačku. Pripravila som ju podľa návodu – vyšľahaním studeného mlieka, práškovej šľahačky a pridala som práškový cukor. Zákusok nechávam v chladničke 5 hodín. Posypem nastrúhanou horkou čokoládou.
- 6
Tento zákusok chutí najlepšie na ďalší deň. Ale ochutnali sme skôr, lebo bolo ťažké odolať výbornému sladkému pokušeniu... Želám dobrú chuť.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... rada som sa o recept podelila. 🤗