Jablkové koláče
Jablkové koláče

Jablkové ružičky z lístkového cesta

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. októbra 2022
Jablkové ružičky z lístkového cesta
Foto: Shutterstock

Lahodné chuťou a krásne na pohľad. Upečte si efektné jablkové koláčiky v tvare ružičiek.

6
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. chladené
2 ks väčšie červené
4 PL
2 ČL
3 ČL
3 PL
1 ks
Na vymastenie formy:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na veľmi tenké plátky. Preložíme ich do hrnca, polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a zalejeme vodou. Dve minúty povaríme.

  2. 2

    Lístkové cesto rozložíme a nožom rozdelíme na 6 rovnako širokých pruhov. Každý pruh po celej dĺžke natrieme marhuľovým džemom asi centimeter od kraja.

  3. 3

    Na vrstvu džemu nalepíme mesiačiky zmäknutých plátkov jabĺk tak, aby okraje so šupkou vyčnievali nad cesto a dolný okraj pásu cesta ostal voľný. Posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.

  4. 4

    Okraj voľného cesto zahneme, aby zakrylo časť jabĺk. Takto pripravený pruh opatrne zrolujeme do tvaru ružičky a vložíme do formy na mafiny vymastenej maslom.

  5. 5

    Každú ružičku zľahka potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30-40 minút. Ešte teplé vyberieme z formy. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tých "ružičkových" receptov je to veľa, ale sú pekné aj tieto.....
evanaaa
...je tu veľa....oprava. Vážená Redakcia, bolo by dobré, keby sa mohli chyby opravovať už priamo v napísanom texte, v komentári. A tiež pridávať prípadné pripomienky priamo pod jednotlivé komentáre, tak ako je to na FB. Už dávno neboli žiadne novinky.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia