Jablkové ružičky z lístkového cesta
mesačník Varecha, 21. októbra 2022
Foto: Shutterstock
Lahodné chuťou a krásne na pohľad. Upečte si efektné jablkové koláčiky v tvare ružičiek.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. chladené |
|
2 ks väčšie červené |
|
4 PL |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na veľmi tenké plátky. Preložíme ich do hrnca, polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a zalejeme vodou. Dve minúty povaríme.
- 2
Lístkové cesto rozložíme a nožom rozdelíme na 6 rovnako širokých pruhov. Každý pruh po celej dĺžke natrieme marhuľovým džemom asi centimeter od kraja.
- 3
Na vrstvu džemu nalepíme mesiačiky zmäknutých plátkov jabĺk tak, aby okraje so šupkou vyčnievali nad cesto a dolný okraj pásu cesta ostal voľný. Posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.
- 4
Okraj voľného cesto zahneme, aby zakrylo časť jabĺk. Takto pripravený pruh opatrne zrolujeme do tvaru ružičky a vložíme do formy na mafiny vymastenej maslom.
- 5
Každú ružičku zľahka potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30-40 minút. Ešte teplé vyberieme z formy. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu