Jablkové prekladané rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Veľmi dobrý a šťavnatý koláč.

48
porcií
60 minút
príprava
12-15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablka si očistím,
  2. na hlboký plech vysteliem mastný pepier a jablka nastrúham na uhorkovom strúhadle.rovnomerne rozložím.
  3. Na jablka nôžme dať aj 1 vanilkový cukor.Z vajec vyšľahám piškotu a vylejem na jablka.
  4. rovnomerne rozotriem.Nechám upiecť.
  5. Po upečení koláč prevratim,tak aby jablka boli na vrchu a necháme vychladnúť.
  6. Kým koláč chladne,uvaríme si podľa uvedených súrovin plnku.Necháme vychladnuť.
  7. Kým plnka chladne vyšľaháme maslo s cukrom.
  8. Medzi tým si uvaríme kávu.Kávu precedíme a ochutime rumom.
  9. Ked plnka vychladne,tak ju spojíme s maslom a poriadne vyšľaháme.
  10. Na jablka natrieme polovicu plnky a na plnku ukladáme piškoty namočené v káve.
  11. Potom na piškoty dáme zvyšok plnky a rozotrieme.
  12. Na vrch postrúhame čokoládu.Hotový koláč dáme do chladničky stuhnuť.
  13. V reze.