Jablkové prekladané rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Veľmi dobrý a šťavnatý koláč.
48 porcií |
60 minút príprava |
12-15 minút na 160 °C |
Postup
- Jablka si očistím,
- na hlboký plech vysteliem mastný pepier a jablka nastrúham na uhorkovom strúhadle.rovnomerne rozložím.
- Na jablka nôžme dať aj 1 vanilkový cukor.Z vajec vyšľahám piškotu a vylejem na jablka.
- rovnomerne rozotriem.Nechám upiecť.
- Po upečení koláč prevratim,tak aby jablka boli na vrchu a necháme vychladnúť.
- Kým koláč chladne,uvaríme si podľa uvedených súrovin plnku.Necháme vychladnuť.
- Kým plnka chladne vyšľaháme maslo s cukrom.
- Medzi tým si uvaríme kávu.Kávu precedíme a ochutime rumom.
- Ked plnka vychladne,tak ju spojíme s maslom a poriadne vyšľaháme.
- Na jablka natrieme polovicu plnky a na plnku ukladáme piškoty namočené v káve.
- Potom na piškoty dáme zvyšok plnky a rozotrieme.
- Na vrch postrúhame čokoládu.Hotový koláč dáme do chladničky stuhnuť.
- V reze.