Foto: ancicka
Výborné aj bez šľaháčky.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Palacinkové cesto: | |
1 l |
|
400-500 g |
|
1 ks |
|
troška |
|
6 ks celé |
|
1 dl |
|
2-3 ks |
|
Plnka jablková: | |
500 g lúpané |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
100 g na dusenie |
|
na posypanie |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si palacinkové cesto a necháme aspoň pol hodinky postáť.Múka pridame podľa potreby.ja robievam hustejšie cesto.Do pripraveného pridáme postruháne jablká.
-
2
Potom pečieme palacinky.
- 3
Jablká nakrájame na malé kocky,posýpeme škoricovým cukrom a premiešame.Podľa kyslosti pridáme cukor.
- 4
Maslo na panvici rozpustíme a jablká podusíme do polomäkká.
- 5
Palacinky naplníme jablkami a stočíme.
- 6
Pred podavaním si ich ozdobíme podľa chutí.
- 3
Ani som si neskoro večer neuvedomila,ked som to písala,že je to zlé slovo.
dakujem za povšimnutie rcp.
@ancicka , raz som robila palacinkovo-jablkové cesto, bolo to dobré, aj lievančeky som skúšala tak robiť, len tá plnka ma ešte nenapadla.
Som zvedavá, ako budú chutiť.. :)