Jablkové palacinky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. septembra 2012
Jablkové palacinky (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborné aj bez šľaháčky.

30 minút
príprava

Suroviny

Palacinkové cesto:
1 l
400-500 g
1 ks
troška
6 ks celé
1 dl
2-3 ks
Plnka jablková:
500 g lúpané
1 ks
podľa chutí
100 g na dusenie
  na posypanie
  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si palacinkové cesto a necháme aspoň pol hodinky postáť.Múka pridame podľa potreby.ja robievam hustejšie cesto.Do pripraveného pridáme postruháne jablká.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pečieme palacinky.

  3. 3

    Jablká nakrájame na malé kocky,posýpeme škoricovým cukrom a premiešame.Podľa kyslosti pridáme cukor.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo na panvici rozpustíme a jablká podusíme do polomäkká.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Palacinky naplníme jablkami a stočíme.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podavaním si ich ozdobíme podľa chutí.

    Jablkové palacinky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kajusiqq
vyzeraju super len nechápem prečo si myslíte že je to slovenské jedlo:)
marianne
jablkovú plnku robím na jeseň do palaciniek často,ale do cesta som ešte jablká nedávala,len do hrubších lievancov..môže byť taktiež dobré
mariaklara
Palacinky na aktuálnu tému - totiž jabĺčka sú momentálne v kurze, všetko s jabĺčkami beriem.
elena
Robievam niekedy aj ja. Slovo "kostičky" nahraď slovom kocky, kocôčky, lebo si budem myslieť, že sú to palacinky s mäsom.
ancicka
@elena ,dakujem ,už som opravila.
Ani som si neskoro večer neuvedomila,ked som to písala,že je to zlé slovo.
dakujem za povšimnutie rcp.
cica2
úžasne vyzerajú a dobrý receptík :-)
danda3
Palacinky máme veľmi radi a s jablkovou plnkou som ich ešte nerobila, ale vyskúšam, vyzerá to veľmi dobre.☺
hludejka
Super palacinky.Už som ich vyskúšala.velmi nám chutili.Odporúčam!!!
sneica
PERFEKTO...:) urcite sa budem inspirovat mna len pri tychto jedlach mrzi to ze travim tak vela casu za sporakom a vysledok ziadny...stale mi to niekam mizne...:)))
sonijamt
jablkové palacinkové cesto robievam aj ja, sú vynikajúce
evanaaa
@kajusikgg , ja nechápem tvoju otázku, kde sa tu spomína, že " slovenské jedlo", ale aj tak, aké to je podľa teba?
@ancicka , raz som robila palacinkovo-jablkové cesto, bolo to dobré, aj lievančeky som skúšala tak robiť, len tá plnka ma ešte nenapadla.
lusinkab
No tak tento receptik som akosi nevidela,ale uz je pekne ulozeny v KK,robim palacinky plnene jablkami ale do cesta ma ich nenapadlo dat takze tento receptik musim urcite vyskusat,vyzeraju uzasne :-) @kajusiqq ......odkial su????...Grecko....Taliansko....Francuzko....Amerika....UK....Azia.....atd.mozme o tom diskutovat do nekonecna :-)))))))))
lusinkab
......a este @ancicka akosi som sa zabudla opytat kolko cca. palaciniek z toho mnozstva surovin vijde?kedze sme len dvaja takze aby som zase nenavarila ako pre armadu :-)
ancicka
@lusinkab ,veľa.Ja nestíham počítať lebo mi ich jedie spod ruky,ale ja si myslím,že pre dvich je z polovičnej dávky až,až.Sú výborné aj na studeno.
lusinkab
dakujem @ancicka tak ja teda vyskusam z polovicnej davky a uvidime ako to dopadne :-) dam vediet ako to dopadlo :-)
martamm
Ancicka, vyskusam s palacinkami z celozrnnej muky...ukladam...
wewerka
Vyzerajú fakt dobre, dnes skúsim :)
Som zvedavá, ako budú chutiť.. :)
pivonka
Óóó! Až teraz som na ne naďabila, ale už podľa názvu a obrázku som vedela, že to je tvoj recept Také poctivé tradičné domáce jedlo. @lusinkab nenapadlo dať do cesta jablká, ja som zas nepočula o jablkovej plnke, hoci do cesta jablká dávam. Tak ľahko si ich neurobím, lebo chudnem, ale keď pôjdem k dcére, tam spravím. Jabĺk majú dosť a deti budú šťastné.
jozka2
milujem tie hlody kosticky= kocky, kazdy predsa vie ci kosticky ci kocku je to jedno lebo z jablk sa kosti nedaju urobit,milujem,ked sa chytame za slovo a tu skor si piseme nie len spisovne slovensky le mame aj narecia ktore padne milo si ich pripomenut.Zrejme niekomu ide nie o jedlo ale o vyjadremie a potom pisu tu aj ludia ktori nemusia hovorit spisovne.
jozka2
jablka v ceste su velmi dobre,palacinky su stavnatejsie len treba urobit trosilinku redsie cesto,ja ich krajam na hrubsom struhadle a potom polievam medom.
jozka2
ancicka, zaiste vyskusam,len sa mi zda ze tych vajicok je trochu privelaj ja nahradzam mlieko asi 1/3 mineralky a 2/3 mlieka su viac nadychane
jozka2
sorry,este som zabudla,ze mala davam tak asi 1 PL iba pre chuts su viac dietne a so skoricou su super.No k tomu,ze nie je to slovenske jedlo moze byt pravda?! ale urcite je slovanske,polske zidovske,atd tak aj slovenske.V americko-zidovskych kucharskych knizkach ich najdete v kazdej pod nazvom blintzes,alebo latkes a su to recepty ktore sa priniesli z polska ,ceskoslovenska atd.
jozka2
uz sa nechcem rozpisovat ako cinsky pisar ale este na margo robia ich aj taliani plnene tvarohom poliate paradajkovym sauce a zapecene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia