Výborné aj bez šľaháčky.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Palacinkové cesto: | |
| 1 l |
|
| 400-500 g |
|
| 1 ks |
|
| troška |
|
| 6 ks celé |
|
| 1 dl |
|
| 2-3 ks |
|
| Plnka jablková: | |
| 500 g lúpané |
|
| 1 ks |
|
| podľa chutí |
|
| 100 g na dusenie |
|
| na posypanie |
|
| na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si palacinkové cesto a necháme aspoň pol hodinky postáť.Múka pridame podľa potreby.ja robievam hustejšie cesto.Do pripraveného pridáme postruháne jablká.
-
2
Potom pečieme palacinky.
- 3
Jablká nakrájame na malé kocky,posýpeme škoricovým cukrom a premiešame.Podľa kyslosti pridáme cukor.
- 4
Maslo na panvici rozpustíme a jablká podusíme do polomäkká.
- 5
Palacinky naplníme jablkami a stočíme.
- 6
Pred podavaním si ich ozdobíme podľa chutí.
- 3









Ani som si neskoro večer neuvedomila,ked som to písala,že je to zlé slovo.
dakujem za povšimnutie rcp.
@ancicka , raz som robila palacinkovo-jablkové cesto, bolo to dobré, aj lievančeky som skúšala tak robiť, len tá plnka ma ešte nenapadla.
Som zvedavá, ako budú chutiť.. :)