Jablkový zákusok

Jablkové košíčky

Autor receptu: redakcia

Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je na našom remesle to najkrajšie. Ale najmä na Vianoce túžia ľudia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na detstvo: ku kokoskám, krémešom, k parížskym rožtekom, medovým a punčovým rezom... A tak slávnostný stôl najčastejšie dýcha klasikou.

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Suroviny zmiesime a cesto povtláčame do košíkových formičiek. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.
  2. Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme dusiť s cukrom, so šťavou z jedného citróna a štipkou škorice. Dusíme, kým sa voda neodparí.
  3. Sneh: Bielky a cukor šľaháme nad parou 15 minút. Do vychladnutých košíčkov dáme lyžicu udusených a vychladnutých jabĺk, ozdobíme snehom a jemne flambujeme.