Jablkové koláče
Jablkové koláče

Jablkové koláče s cukrovým povrchom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. novembra 2021
Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jablkové koláče sú veľmi obľúbené a myslím, že receptov na ne nikdy nie je dosť, keďže jablká sú najčastejším a najobľúbenejším ovocím do koláčov. Zobraziť celý popisJablkové koláče sú veľmi obľúbené a myslím, že receptov na ne nikdy nie je dosť, keďže jablká sú najčastejším a najobľúbenejším ovocím do koláčov. Tieto koláče sú výborné, cesto ľahučké s bohatou plnkou a chrumkavým povrchom?
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/11/jablkove-kolace-s-cukrovym-povrchom.html?m=1

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
100 g
300 g
1/2 dl
cca 2 dl
21 g čerstvé
1 KL
Plnka:
cca 800 g očistené
1 bal.
2 bal.
podľa chuti
podľa chuti
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme smotanu (ja mám 12%-nú), olej a v 1 dl mlieka napučané droždie. Tých zvyšných cca 1 dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky? Napokon necháme cesto cca 1,5 hodinu na teplejšom mieste nakysnúť.

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme jablká. Budeme potrebovať už čistú, očistenú váhu 800 g. Polovicu jabĺk postrúhame nahrubo a polovicu zasa na drobno pokrájame. Pripravené jablká dáme zatiaľ bokom. Na posyp koláčov si pripravíme trstinový cukor, lebo ten dá krásnu chrumkavú kôrku po upečení?

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na 14 rovnakých kúskov. Každý kúsok cesta ešte raz vymiesime do bochníčka a napokon necháme bochníčky zakryté ešte 15 minút podkysnúť?

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Až teraz, tesne pred plnením, si zamiešame našu plnku. Do jabĺk pridáme pudingový prášok, škoricu, vanilkový cukor a práškový cukor. Celé dobre premiešame. Čo sa týka škorice a cukru si môže dať každý podľa chuti. Ja som dala 2 PL škorice a 2 dl práškového cukru.

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podkysnuté bochníčky vyvaľkáme na veľkosť malého tanierika a dáme bohato plnku. Následne uzavrieme tak, ako je na fotografiách a otočíme uzavretou stranou nadol. Tú zlepenú, uzavretú stranu treba akoby podhnúť.

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláče uložíme na plech s papierom, vrch natrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hnedým cukrom. Následne nožnicami do každého koláča 2x zastrihneme a dáme ihneď piecť do vopred rozohriatej rúry na 180 °C cca 25 minút. Pre istotu si to ale treba sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak?

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu sú už krásne upečené koláče?? Sú voňavé, ľahučké a vrch majú krásne chrumkavý od cukru?

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláče sú výborné, cesto ľahučké s bohatou šťavnatou plnkou?? Prajem dobrú chuť!

    Jablkové koláče s cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Krása střídá nádheru. Takové pečivo, s chrumkavou kůrkou, prostě nemá chybu! Jsi nesmírně šikovná a tvoje recepty jsou záruka úspěchu. Krásná práce!! Beru jeden plech a mizím v dál... Přeji krásné dny a pevné zdraví! Díky za sdílení, milá Cesmínko!
cesminaz
@kimlo som rada, že sa koláče páčia 🙂 Dúfam, že dáš po skúške vedieť! @haji zlatá, dakujem krásne za milé slová🥰 Srdečne by som ťa ponúkla. Pozdravujem milá @haji a želám všetkým pekný deň.

1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia