Jablkový zákusok
Jablčník s pudingom (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový puding a šľahačka v jednom
dezerte.
24 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé pripravíme cesto. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, maslo, cukor, mlieko a dobre všetko vypracujeme, kým nezískame hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať, kým si pripravíme plnky.
- Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
- Odležané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablká.
- Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablká.
Na cesto rozotrieme ešte teplý puding.
- Tretiu časť cesta vyvaľkáme a opatrne pomocou valčeka prenesieme na puding. Povrch popicháme vidličkou. Upečieme (30 minút
na 180 °C).
- Upečený koláčik necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky a na každú kocku nastriekame šľahačku, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom.