Jablkový zákusok

Jablčník s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový puding a šľahačka v jednom dezerte.

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé pripravíme cesto. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, maslo, cukor, mlieko a dobre všetko vypracujeme, kým nezískame hladké cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať, kým si pripravíme plnky.
  3. Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom.
  4. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
  5. Odležané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablká.
  6. Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablká. Na cesto rozotrieme ešte teplý puding.
  7. Tretiu časť cesta vyvaľkáme a opatrne pomocou valčeka prenesieme na puding. Povrch popicháme vidličkou. Upečieme (30 minút na 180 °C).
  8. Upečený koláčik necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky a na každú kocku nastriekame šľahačku, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom.