Orechová roláda
Izidor roláda
Autor receptu: katarinalucanova
Obľúbený Izidor vo forme rolády.
1 porcia |
60 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame vodu, olej a múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme. Na upečený plát položíme papier na pečenie a ešte teplý zvinieme.
- Orechová plnka: Mleté orechy, práškový cukor a rum spolu vymiešame.
- Kakaová plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca 15 minút). Necháme vychladnúť. Potom všľaháme maslo a kakao.
- Dokončenie: Plát rozprestrieme, natrieme džemom. na džem natrieme orechovú plnku a nakoniec natrieme kakaovú plnku. Malé množstvo kakaovej plnky si odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch, posypeme mletými orechmi. Zákusok odložíme do chladu.