Recept pochádza od starých rybárov zo Santa Lucia (časť Neapolu)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme malé chobotnice max 100g/ks, ideálne sú okolo 50g Chobotnice zbavíme "zubu" a "vnútorností", čistíme vodou a soľou. Poukladáme ich hlavou dolu do tvaru hviezdy.
-
2
Pridáme najemno nasekaný cesnak a papričku, veľmi jemne koreníme (iba pre arómu). Pridáme troška oleja. Zakryjeme a na polhodinku dáme na najmenší plameň . Medzi tým si na panvici s trochou oleja a cesnaku dáme pripravovať rajčiny.
-
3
Ubehla polhodinka, chobotnice pustili vodu a zmenili farbu.
-
4
Z vedľajšej panvice pridáme polohotové rajčiny, kapary a olivy. Soľ nie je potrebná, kapary naložené v soli jej majú dostatok. Dokonca aj olivy som mal naložené nasucho - v soli. Upravujeme ešte asi 15 minút a okamžite podávame. Dôvod prečo sa používajú olivy s kôstkou je ten, aby farba olivy neprešla do chobotnice alebo do omáčky (chobotnica sa tepelnou úpravou aj tak vyfarbí)
tepelnej uprave... aj sikovnemu kucharovi;-)
@tinca to tu nehovor že sa ti niečo na tanieri hýbalo, prípustná je maximálne huspenina ............