Hydinové krokety s malinovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Hydinové mäso nahrubo pomelieme, pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, mletý cesnak. Zmes dobre
premiešame a vytvoríme z nej krokety, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke
s kukuričnými lupienkami.
- Obalené krokety vypražíme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, primiešame jahodový džem, citrónovú šťavu a cukor. Po zovretí zahustíme solamylom a pridáme mrazené maliny.
- Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka v slanej vode, vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a soľ a rozmixujeme na hustú kašu. Zmes vložíme do formy na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10 – 15 minút.
|