Hydinové krokety s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Hydinové mäso nahrubo pomelieme, pridáme vajcia, soľ, korenie, majorán, mletý cesnak. Zmes dobre premiešame a vytvoríme z nej krokety, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke s kukuričnými lupienkami.
  2. Obalené krokety vypražíme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, primiešame jahodový džem, citrónovú šťavu a cukor. Po zovretí zahustíme solamylom a pridáme mrazené maliny.
  3. Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka v slanej vode, vodu zlejeme, pridáme mlieko, maslo a soľ a rozmixujeme na hustú kašu. Zmes vložíme do formy na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10 – 15 minút.