Foto: sorinka33
Rajčinovú polievku mám rada, ale nie len takú riedku, ale poriadnu, s kúskami rajčín, z ktorej sa aj poriadne najem. Jasné, že keď nie Zobraziť celý popisRajčinovú polievku mám rada, ale nie len takú riedku, ale poriadnu, s kúskami rajčín, z ktorej sa aj poriadne najem. Jasné, že keď nie je čas, tak postačí aj instantná :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rajčiny zalejeme horúcou vodou, necháme ich odmočiť, potom ich olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
- 2
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme múku a vodu, spravíme zápražku. Prilejeme rozmixované rajčiny, olej, pretlak, štipku cukru. Osolíme podľa chuti, okoreníme, prisypeme bazalku.
- 3
Premiešanú polievku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 min. Občas premiešame. Po naservírovaní môžeme ochutiť syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu