Hustá rajčinová polievka

Autor receptu: sorinka33

Rajčinovú polievku mám rada, ale nie len takú riedku, ale poriadnu, s kúskami rajčín, z ktorej sa aj poriadne najem. Jasné, že keď nie je čas, tak postačí aj instantná :D

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny zalejeme horúcou vodou, necháme ich odmočiť, potom ich olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
  2. Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme múku a vodu, spravíme zápražku. Prilejeme rozmixované rajčiny, olej, pretlak, štipku cukru. Osolíme podľa chuti, okoreníme, prisypeme bazalku.
  3. Premiešanú polievku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 min. Občas premiešame. Po naservírovaní môžeme ochutiť syrom.