Hustá rajčinová polievka
Autor receptu: sorinka33
Rajčinovú polievku mám rada, ale nie len takú riedku, ale poriadnu, s kúskami rajčín, z ktorej
sa aj poriadne najem. Jasné, že keď nie je čas, tak postačí aj instantná :D
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rajčiny zalejeme horúcou vodou, necháme ich odmočiť, potom ich olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
- Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme múku a vodu, spravíme zápražku. Prilejeme rozmixované rajčiny, olej, pretlak, štipku cukru. Osolíme podľa chuti, okoreníme, prisypeme bazalku.
- Premiešanú polievku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 min. Občas premiešame.
Po naservírovaní môžeme ochutiť syrom.