Hubovo-slaninové košíčky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, pridáme cibuľku a nakrájané lesné huby – restujeme, kým sa neodparí voda. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, korenie, čerstvo nasekané bylinky a necháme vychladnúť.
  2. Cesto rozvaľkáme, preložíme do vymastenej formy, prstami roztlačíme aj po okrajoch. V miske vymiešame smotanu, vajcia a pridáme nastrúhaný syr. Vychladenú hubovú zmes rozprestrieme na cesto a zalejeme smotanou s vajíčkami. Pečieme pri teplote 180 °C. Tesne pred koncom posypeme údeným syrom.